Telenta deltar i digital visningslägenhet i Landskrona

​Den 1 mars kommer Telenta AB delta i en visningslägenhet anordnad av Landskrona stad och visa välfärdssystemet Symphoni samt de senaste produkterna inom välfärdsteknologi. Här vill man ge en sann bild av vad modern teknologi kan tillföra och hur det ordinära boendet kan fungera och se ut. Telenta kommer bland annat demonstrera MedicPens läkemedelsdispenser Medimi®Smart. Som … Läs mer »

Positiv inställning till kameratillsyn

Socialstyrelsen publicerade i början av månaden en studie där man granskat användandet av digital tillsyn hos 12 kommuner. Resultatet visade en överraskande positiv syn på kameratillsyn som mindre integritetskränkande än nattlig tillsyn. Att hitta en bra Harmoni mellan brukarens integritet, personalens arbetsbelastning och datainsamling är en svår uppgift. En kamera är ett bra verktyg för … Läs mer »

Välfärd i fokus på socialchefsdagarna 2018

Om ungefär en månad är det dags för Socialchefsdagarna. Två veckor innan konferensen avgörs vad som enligt många är det viktigaste riksdagsvalet på flera år. En av de viktigaste och mest omfattande diskussionerna inför årets val berör äldreomsorgen. Bland annat hur man ska öka fördelningen av vårdplatser för äldre i samhället. Telenta kommer finnas på … Läs mer »

Internet of Things för innovativ välfärdsteknik

Äldreomsorgen omges av teknik där fysiska produkter sammanlänkas med den digitala världen, något man brukar kalla Internet of Things (IoT). Telentas samarbetspartner Skyresponse bygger sin verksamhet på utveckling av denna teknik och befinner sig mitt i händelsernas centrum med snabb och säker hantering av larm och avvikelser. De menar att IoT handlar om ett paradigmskifte … Läs mer »

Nytt boende med mer aktivitet för äldre

Telenta ställer in siktet mot nya spännande projekt och kan stolt presentera Norlandia som sätter tydliga mål och visar att man vill ta nästa steg för äldreomsorgen genom att skapa en plats för aktivitet och rörelse. När ett av Sveriges mest moderna äldreboenden byggs görs det från grunden med Telentas larmsystem Harmoni integrerat. I januari … Läs mer »

Välkommen till vår webshop

Nu kan du som kund hos Telenta få snabbare tillgång Harmoni-tillbehör via vår hemsida. För underlätta för dig som avtalskund kan du nu handla alla Harmoni-tillbehör via vår webshop. Här får du en tydlig överblick samtliga tillgängliga tillbehör tillsammans med priser samt se hela din orderhistorik. Gör beställningarna när det passar er bäst genom att … Läs mer »

Nya året rivstartar med MVT 23-24 januari

  Det nya året har börjat och redan väntar en massa spännande aktiviteter och projekt runt hörnet. Telenta har nyligen tagit nästa kliv i utvecklingen genom lanseringen av nya Harmoni. En molnbaserad lösning för ”välfärdslarm som tjänst”- Allt komprimerat till Harmonis intelligenta mobil-app. 2018 blir ett nytt kapitel på en spännande resa för Telenta. I … Läs mer »

Telenta och Knowit i samarbete kring molnbaserad larmtjänst

Telenta och Knowit har inlett ett samarbete i syfte att utveckla Telentas koncept för välfärdslarm till en molnbaserad lösning för ”välfärdslarm som tjänst”. Genom att leverera den senaste välfärdstekniken bidrar Telenta till fler vårdande minuter inom äldreomsorgen. Med systemutveckling som främsta kompetens har Knowit som samarbetspartner bidragit till att omsätta Telentas kunskap om äldreomsorgen till … Läs mer »

Ses vi på kvalitetsmässan?

Träffa Telenta under Kvalitetsmässan 14-16 november på Svenska Mässan i Göteborg. Kvalitetsmässan är den stora mötesplatsen för offentliga sektorn och bjuder på många intressanta föreläsningar och hundratals utställare. Telenta kommer finnas på plats med representanter men också i samband med Göteborgs stads monter där lösningar för en tryggare vardag skall presenteras. Här får ni en … Läs mer »

Kunskapsutbyte på äldreomsorgsdagarna

”Ett meningsfullt liv, fullt ut hela livet”- Ett budskap som verkligen engagerade besökarna när Telenta var på plats och delade kunskaper kring hur modern teknik kan göra tillvaron enklare och mer trivsam för såväl boende som personal. Under dagen hölls ett antal föredrag med det genomgående temat meningsfullhet. Parallellt hölls också en mässa där besökarna … Läs mer »