Nytt boende med mer aktivitet för äldre

Telenta ställer in siktet mot nya spännande projekt och kan stolt presentera Norlandia som sätter tydliga mål och visar att man vill ta nästa steg för äldreomsorgen genom att skapa en plats för aktivitet och rörelse. När ett av Sveriges mest moderna äldreboenden byggs görs det från grunden med Telentas larmsystem Harmoni integrerat.

I januari togs de första spadtagen på det nya äldreboendet med placering i Boden. Den nya byggnaden förväntas ge möjligheter för en mer inspirerande vardag för såväl de äldre som personalen. Andelen personer som är 80 år eller äldre ökar markant för varje år och detta ställer givetvis höga krav på att dessa personer tas om hand på ett medmänskligt och en inkluderande vis. Att bli äldre skall vara ett privilegium och inte en börda.

Äldreboendet i Boden kommer innehålla allt från samlingsytor för kulturella evenemang till orangeri och solrum, allt för högsta komfort. Trots högre ålder bör heller inte fysik aktivitet lämnas i det förflutna. Norlandia har valt att utforma en utemiljö med uppvärmda promenadstråk, vidsträckta grönområden samt utegym anpassat för seniorer.

Harmoni ska öka flexibiliteten för personalen

Trots mycket förnyelse och utveckling för de äldre finns det fler som kommer trivas bra. Personalen kommer från start kunna använda sig av ett flertal arbetsförenklande medel kopplat till Telentas Harmoni. Det nyutvecklade systemet bidrar till fler vårdande minuter med ökad flexibilitet i arbetet. Med app-baserade funktioner som kommunicerar med molnet kommer även ökad komfort och säkerhet för de äldre.

Om allt går som planerat öppnar dörrarna i november 2019.

Vi på Telenta är stolta över att samarbeta i ett projekt som främjar ett långt liv med rörelse och aktivitet.

Läs också: Norlandia bygger nytt äldreboende i Boden