Trygghetskamera för ökad integritet

Trygghetskamera är en ny tillsynstjänst som vänder sig till personer med biståndsbeslut om tillsyn. Trygghetskamera är enkelt uttryckt tillsyn via webbkamera – dag som natt – för dig som behöver tillsyn utan att bli störd.

En person med biståndsbeslut om tillsyn uppvaktas i vanliga fall flera gånger på en hel dag, ibland även nattetid. En trygghetskamera är ett helt frivilligt alternativ som ersätter vanliga besök med digital tillsyn. För personer med minnessvårigheter eller sömnproblem kan det kännas otryggt med främmande människor, springandes in och ut ur boendet. En trygghetskamera möjliggör en mer privat och trivsam tillvaro till dessa personer.

Tillsynstjänst innebär kortfattat tillsyn via en webbkamera placerad i boendet. Med känsliga sensorer är denna teknologi redo och tillgänglig 24 timmar om dygnet för att dokumentera avvikelser som kan indikera på att något är fel.

I överenskommelse med trygghetsjouren utförs 30 sekunders sekvenser med förutbestämda intervaller. Vid aktivt läge sparas inget material och vid övrig tid är kameran helt avstängd. Tillsynsenheten är programmerad på ett sådant vis att de boendes integritet inte äventyras.

Relaterade nyheter:
Telenta och Knowit i samarbete kring molnbaserad larmtjänst

Portabla sprinklers räddar liv inte bara fastigheter