Nytt boende med mer aktivitet för äldre

Norlandia sätter tydliga mål och visar att man vill ta nästa steg för äldreomsorgen genom att skapa en plats för aktivitet och rörelse. När ett av Sveriges mest moderna äldreboenden byggs görs det från grunden med Telentas larmsystem Harmoni integrerat. I januari togs de första spadtagen på det nya äldreboendet med placering i Boden. Den … Läs mer »

Välkommen till vår webshop

Nu kan du som kund hos Telenta få snabbare tillgång Harmoni-tillbehör via vår hemsida. För underlätta för dig som avtalskund kan du nu handla alla Harmoni-tillbehör via vår webshop. Här får du en tydlig överblick samtliga tillgängliga tillbehör tillsammans med priser samt se hela din orderhistorik. Gör beställningarna när det passar er bäst genom att … Läs mer »

Nya året rivstartar med MVT 23-24 januari

  Det nya året har börjat och redan väntar en massa spännande aktiviteter och projekt runt hörnet. Telenta har nyligen tagit nästa kliv i utvecklingen genom lanseringen av nya Harmoni. En molnbaserad lösning för ”välfärdslarm som tjänst”- Allt komprimerat till Harmonis intelligenta mobil-app. 2018 blir ett nytt kapitel på en spännande resa för Telenta. I … Läs mer »

Telenta och Knowit i samarbete kring molnbaserad larmtjänst

Telenta och Knowit har inlett ett samarbete i syfte att utveckla Telentas koncept för välfärdslarm till en molnbaserad lösning för ”välfärdslarm som tjänst”. Genom att leverera den senaste välfärdstekniken bidrar Telenta till fler vårdande minuter inom äldreomsorgen. Med systemutveckling som främsta kompetens har Knowit som samarbetspartner bidragit till att omsätta Telentas kunskap om äldreomsorgen till … Läs mer »

Ses vi på kvalitetsmässan?

Träffa Telenta under Kvalitetsmässan 14-16 november på Svenska Mässan i Göteborg. Kvalitetsmässan är den stora mötesplatsen för offentliga sektorn och bjuder på många intressanta föreläsningar och hundratals utställare. Telenta kommer finnas på plats med representanter men också i samband med Göteborgs stads monter där lösningar för en tryggare vardag skall presenteras. Här får ni en … Läs mer »

Kunskapsutbyte på äldreomsorgsdagarna

”Ett meningsfullt liv, fullt ut hela livet”- Ett budskap som verkligen engagerade besökarna när Telenta var på plats och delade kunskaper kring hur modern teknik kan göra tillvaron enklare och mer trivsam för såväl boende som personal. Under dagen hölls ett antal föredrag med det genomgående temat meningsfullhet. Parallellt hölls också en mässa där besökarna … Läs mer »

Portabla sprinklers räddar liv inte bara fastigheter

Ditt hem är plats där du förtjänar att kunna känna dig trygg. Men det är också i hemmet flest bränder sker. Därför är det viktigt att vara noga med rätt val av brandsäkerhet i bostaden. Vi listar 5 skäl till att välja en portabel sprinkler. Intresset för portabla sprinklers har nått nya höjder i och … Läs mer »

Telenta visar modern teknik på äldreomsorgsdagarna i Stockholm

Den 26-27 oktober hålls de årliga äldreomsorgsdagarna på Älvsjömässan i Stockholm. Telenta kommer finnas på plats och visa upp framtidens lösningar för vård och omsorg. Temat för i år är meningsfullhet, med främsta syfte om att få känna att man har ett meningsfullt liv, hela livet. Du som besökare kommer kunna ta del av hur … Läs mer »

Låssystem som förenklar vardagen på äldreboenden

Fler och fler äldreboenden väljer att installera välfärdslås i syfte att underlätta för både boende och personal. Nu har Bjuvs kommun valt välfärdslåset KABA Touch Go till sina demensavdelningar. Allt fler verksamheter inom äldreomsorgen väljer alternativet med välfärdslås för en tryggare och bekvämare vistelse för både boende och personal. De boende slipper nycklar som lätt … Läs mer »

Förnyat ramavtal med Järfälla kommun gällande larmservice

På Telenta blir vi alltid stolta när våra kunder är nöjda och återkommer till oss och våra tjänster. I dagarna har vi tecknat förnyat ramavtal gällande larmservice med Järfälla kommun. Under 4 års tid har vi på Telenta haft ramavtal med Järfälla kommun, som nu gick ut i offentlig upphandling. Till vår stora glädje ledde upphandlingen till … Läs mer »