Förnyat ramavtal med Järfälla kommun gällande larmservice

På Telenta blir vi alltid stolta när våra kunder är nöjda och återkommer till oss och våra tjänster. I dagarna har vi tecknat förnyat ramavtal gällande larmservice med Järfälla kommun. Under 4 års tid har vi på Telenta haft ramavtal med Järfälla kommun, som nu gick ut i offentlig upphandling. Till vår stora glädje ledde upphandlingen till … Läs mer »

E-hälsa i form av appar populärt på mässan Vitalis

Göteborgs Stads monter, utsmyckad med viktiga ledord för e-hälsa, på mässan Vitalis. Under förra veckan genomfördes e-hälsomässan Vitalis på Svenska Mässan i Göteborg. Telenta var på besök och hade flera intressanta diskussioner med olika organisationer verksamma inom området. Välfärdsteknologi och e-hälsa är en snabbt växande bransch, vilket också märktes på årets upplaga av Vitalis där ett stort antal … Läs mer »

Rådet för Välfärdsteknologi påverkar framtidens vård och omsorg

Telenta sitter sedan en tid tillbaka med i det nybildade Rådet för Välfärdsteknologi, som arbetar för att vara branschens ledande röst. Allt för att skapa ännu bättre förutsättningar för välfärdsteknologi i vård och omsorg; både för leverantör, beställare och brukare. Vi på Telenta arbetar alltid för att vara en framstående och modern aktör inom området … Läs mer »

Nacka kommun satsar på välfärdsteknologi

Välfärdsteknologi fortsätter att växa inom kommun och landsting, och Nacka kommun är en av aktörerna som nu gör en satsning. Under 2016 beslutade dess Social- och äldrenämnd om att succesivt börja införa teknikstöd för äldre. På sin hemsida beskriver Nacka kommun att de vill underlätta för äldre personer som väljer att bo kvar i sitt … Läs mer »

Telenta på MVT-mässan i Kista

Kom och träffa oss på MVT-mässan i Kista 24-25 januari. Se och hör vad vi kommer att integrera i våra system Harmoni och Symphoni. Nu kommer trygghetssystemen verkligen att utnyttja vad den digitala tekniken och välfärdstekniken kan göra för att stödja brukare och personal i framtiden. Läs mer om MVT-mässan här.

Leverans av Q-Fog mobilt sprinklersystem till Eslövs Kommun

Nya krav på säkerhet innebar ett behov av nya typer av sprinklersystem för ett korttidsboende i Eslöv, som nu får en leverans av Telenta Malmö. Eslövs Bostads AB har i samråd med Räddningstjänst Syd beställt ett antal Q-Fog till kommunens korttidsboende för ungdomar. Leveransen sker omgående då kravet för sprinkler ställts för utrymningsvägar och boenderum för att verksamhet … Läs mer »

Ökad efterfrågan på brandlarm – både i Göteborg och Kungälv

Det avtal som finns mellan Telenta och Göteborgs stad har nu börjat generera ytterligare kunder inom säkerhetssegmentet brandlarm. Resultatet är bland annat åtta stycken nya brandlarmanläggningar som ska levereras i början av 2017.   Det är dock inte bara Göteborgs stad som efterfrågar nya larm. Sparråsskolan i Kungälv kommer också få en leverans av brandlarm … Läs mer »

Bergendahls El kliver in i framtiden: ny strategi , ny profil

Den 10 juni tar Bergendahls El-koncernen ett rejält kliv in i framtiden. Koncernen har arbetat fram en ny strategi med syftet att modernisera bolagets profil och varumärke. Omvärlden kommer i första skedet att upptäcka förändringen genom en ny visuell identitet, med till exempel svarta bilar med koncernens nya logotype – men på sikt finns en större ambition … Läs mer »

Driftlarm och övervakning i Nepal

Svenska företaget Coromatic bygger datahallar i syfte att säkerställa data- och GSM-kommunikation i Asien. Kyla är en viktig faktor för dessa hallar och Nepal är ett perfekt land för hallarnas placering. Som underleverantör till Coromatic levererar vi på Telenta vårt egenutvecklade system för övervakning av driftlarm till ett flertal spännande projekt av den här typen i … Läs mer »